fredag 10 juli 2015

LIZA MARKLUND blir Sveriges motsvarighet till Beyonce

http://www.svd.se/vilken-svensk-stjarna-ar-vard-ett-eget-hus/av/sara-marta-hoglund

"I veckan rapporterade brittiska The Guardian att en arkitektbyrå kommer att göra australiska lyxbostäder av Beyoncé. Eller, rättare sagt, de har ritat en 68 våningar hög skyskrapa som inspirerats av sångerskans kropp."

"Nu har samma filmsekvens fått byrån Elenberg Fraser att sälla sig till skaran ”vi som tar lite mer inspiration av Queen B’s popkonst än andra”. För Beyoncés silhuett ska förkroppsligas i form av Premier Tower. Tornet, ett kurvigt vräkbygge av glas och stål, ska rymma över 600 lägenheter och kommer så småningom att trona mot Melbournes himmel.
Och någonstans här – i gränslandet mellan inflytelserika musiker och maximalistisk arkitektur – väcks min nyfikenhet kring hur ett dylikt projekt skulle kunna te sig i en svensk kontext. Hur skulle det se ut och – framför allt – vem skulle vara tillräckligt mäktig för att inspirera? Förstås finns byggnader som påminner oss om fundamentala delar av vår pophistoria – som det där flåshurtiga och skränigt orangea gymmet som huserar i lokaler där Abbas, en gång hypermoderna, Polarstudio låg. Men hur är det då med grandios byggnadskonst som formats av musiken – och inte tvärtom?"

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KÄRA Sara-MÄRTA ! Du behöver inte fundera så värst länge. Det är mindre än en vecka
sedan LIZA MARKLUND genomförde sitt oförglömliga Sommarprat i P1 och något mera
grandiost har åtminstone jag svårt att föreställa mig . Och glöm inte att en gång i tiden så
köpte hennes eget förlag, Piratförlaget, en egen Tbanevagn åt henne !

Således : låt  LIZA MARKLUND bli  hela Sveriges eget byggnadsverk så att hon verkligen
blir helt odödlig på riktigt !

Clear Channel och WDW skapar nya  annonsmöjligheter för Piratförlaget.

http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/clear-channel-och-wdw-skapar-nya-annonsmoejligheter-foer-piratfoerlaget-715951

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar